Aurinkokivi
 Artikkelit mormonismin tutkimista varten

KeskusteluaAllaolevat sivut tarjoavat lisätietoa sivuston perusdokumentteihin Sinulle, joka tutkit mormonikirkkoa, Mitä lähetyssaarnaajat eivät kerro sinulle ja Elämäsi mormonina.

Luethan selityksen "Miksi nämä sivut?" viimeistään nyt!

Huom.! Jotkut tällä listalla mainituista linkeistä ja viitteistä sisältävät arvokkaan mormonismia käsittelevän aineksen lisäksi kristittyä käännytystä. Niiden mukanaolo ei merkitse sitä, että kannattaisin kristinuskoa tai Raamatun näkökantoja: en kannata mitään uskontoa tai uskonnollista liikettä. Lihavalla merkityt sivut ovat suomeksi. 


"Ensimmäinen näky" ja olematon herätysliike v. 1820

Joseph Smith ja aarteenmetsästys

Lisätietoa Sivu Mormonin kirjan tutkimista varten

Mormonin kirjan kanssa ristiriidassa olevat ja muuttuvat mormoniopit ja tekstit.
Hofmannin murhaskandaali
Temppeliseremoniat (endowmentti ym.) sekä vapaamuurareiden vaikutus mormonismiin

Oppi Aadamista Jumalana
Moniavioisuus ("Selestinen avioliitto")

"Yhtä hyvin voi kieltää 'mormonismin' ja kääntyä siitä pois, kuin vastustaa monivaimoisuutta. Yhtykööt vaikka tämän kirkon presidenttikunta ja kaksitoista apostolia ja kaikki muut auktoriteetit ja sanokoot yhteen ääneen, että he vastustavat tuota oppia, niin silloin he kaikki tyynni ovat kirotut." Apostoli Heber C. Kimball 12.10.1856 Journal of Discourses, osa 5, ss. 204-5

"Ainoat miehet, joista tulee Jumalia, Jumalan Poikia, ovat ne, jotka osallistuvat moniavioisuuteen. Muut saavat osakseen kirkkautta ja ehkä heidän sallitaan jopa tulla Isän ja Pojan luo; mutta he eivät voi hallita kuninkaina kirkkaudessa, sillä heille tarjottiin siunauksia, ja he kieltäytyivät ottamasta niitä vastaan." Presidentti, profeetta Brigham Young, 19.8.1866 Journal of Discourses, osa 11, ss. 268-9.

"Kainin kirous": Muuttuva oppi ihonväristä
Oppi verisovituksesta ja daniitit — "Kostonenkelit"
Aabrahamin kirja
Raamatun "Innoitettu tarkistus"
Kinderhookin levyt
Joseph Smithin näyt ja ennustukset

Jeremia 17:5-6 Näin sanoo Herra: Kirottu on se mies, joka turvaa ihmisiin je tekee lihan käsivarreksensa ja jonka sydän luopuu Herrasta. Hän jää alastomaksi arolle eikä näe mitään onnea tulevan; hän asuu poudan polttamissa paikoissa erämaassa, asumattomassa suolamaassa.

Joseph Smithin kuolema
  • Nauvoo Expositor-lehden teksti pdf-tiedosto [n. 125Kb]. Smith hävitti tämän lehden ensimmäisen ja ainoan numeron ja sen lisäksi vielä painonkin, mikä osaltaan lopulta johti hänen pidättämiseensä ja kuolemaansa. Teksti sisältää kaikki ne totuudenmukaiset syytökset, jotka Smith halusi vaientaa.
  • Nauvoo Expositor-lehden hävitys 1844
  • Kuin karitsa teuraaksi? Suuri osa mormoneista haluaa uskoa ja uskookin, että Joseph Smith tuli murhatuksi vastaan kamppailematta, uskonsa marttyyrina. Totuus on kuitenkin, että hän kuoli laukaustenvaihdossa.
  • Kaksi minuuttia vankilassa Kertomuksen kirjoittaja Willard Richards oli yhdessä Joseph ja Hyrum Smithin ja John Taylorin kanssa vankilassa 27.6.1844, jolloin kiihtynyt väkijoukko ryntäsi vankilaan ja lynkkasi Smithit sekä haavoitti Tayloria.
Mormonit väärentävät historiaansa
"Viisauden sana" Kahvin ym. kielto, ruokavalio, terveys
Kymmenykset, kirkon rikkaus
Kuuliaisuus: "Seuraa johtajia"

Kuuliaisuus johtajistolle on perusvaatimus kaikille, jotka palvelevat Herran armeijassa. Kirkon presidentti Gordon B. Hinckley, Yleiskonferenssi huhtik. 1990.

Naisten asema kirkossa. Perheenjäsenten roolit sukupuolen mukaan.
MAP-kirkon asenne homoseksuaalisuutta ja seksiä kohtaan yleensä
Om mormonkyrkan på svenska
Muuta

"Tässä suhteessa me eroamme kristillisestä maailmasta, sillä meidän uskontomme ei törmää yhteen tai ole ristiriidassa minkään tieteellisten tosiasioiden kanssa." Brigham Young, Journal of Discourses, osa 14, s. 116

 


 Etusivu | Sivun alkuun

 

 1998-06-28 — 2012-04-18

 

Etusivu Miksi nämä sivut? FAQ Sanasto Uutiset Linkit Palaute Perustietoa Kirjallisuus Pyhät kirjat