Perustietoa > KertomuksiaErään lukijan neuvo


Tie viisauteen alkaa siitä, kun ymmärtää, miten vähän oikeastaan tietää, ja että itsemäärätyt rajoitukset (toisin sanoen dogmat) estävät ihmistä kehittymästä henkisesti. Mormonismi on älyllinen ja henkinen umpikuja.
    Kun tajusin, että henkinen kasvuni oli toisten, itseni rinnalla yhtä erehtyväisten ihmisten käsissä, tiesin, että minua oli petetty. Minun tehtäväni oli kasvaa, ja tajusin, että sosiaalisella ryhmällä, joka ei kyennyt selvittelemään omaa menneisyyttään, ei ollut sellaista asemaa, että se olisi voinut yrittää tehdä minusta jotain mitä en ollut.
    Itsetuntemuksen kasvattaminen on ensimmäinen askel, kun haluaa ryhtyä muuttamaan omaa elämäänsä. Sokea, jäykkä asenne ei ole resepti kasvuun, puhumattakaan positiivisesta kasvusta.
    Kestin kirkon jäsenenä tunnetta ansassa olemisesta vain muutamia kuukausia, joten en voi kuvitella, miltä tuntuisi, jos olisin ollut mukana vuosia tai vuosikymmeniä.
    Vei kuukausia, ennen kuin sumu, jossa elin, selkeni. Vieläkin, neljäntoista vuoden kuluttua, voin tuntea sen vaikutukset. Nykyään näen tosiuskovaiset mormonit ahdasmielisinä ja ylimielisinä silmälapuin varustettuina ihmisinä, mutta eivät he eroa muista ryhmistä, joiden jäsenet väenväkisin jakavat maailman mustavalkoisen ehdottomasti.
    He menettävät kauniin maailman ryhmänsä ulkopuolella, ja surullisinta on, että he tukahduttavat itsessään juuri sen, mitä tarvitsisivat eniten eläessään maan päällä: oman inhimillisyytensä vikoineen ja luonteenomaisine käyttäytymisineen.
    Nauti vahvoista puolistasi ja naura heikkouksillesi: kikka piilee siinä, että tunnistaa mikä on vika, mikä vahvuus. Tosiuskovaiset mormonit peittelevät vikojaan ja mainostavat vahvoja puoliaan, koska pelkäävät sitä, mitä ovat. He ovat aivan liian kiireissään yrittäessään olla "täydellisiä pyhiä" ja unohtavat sen vuoksi, etteivät ole vielä saavuttaneet jumaluutta, eivätkä todennäköisesti edes lähentele kelpoisuutta jokapäiväisessä elämässään. He vakoilevat toisiaan, pitävät ei-jäseniä vain lähetystyömateriaalina, joten heidän ystävyytensä perustuu valheille; onko siis ihme, jos maailma epäilee heitä?

 


 Etusivu | Sivun alkuun

 

 2001-08-22 — 2004-11-19