KirjallisuusMormonilehtiä - aikakauslehtiä

Keskustelua opista, kulttuurista ja historiasta

Dialogue: A Journal of Mormon Thought

Dialogue syksy 2002Riippumaton lehti, jonka tarkoituksena on ilmaista mormonikulttuurin eri puolia sekä tutkia uskonnollisen ja maallisen elämän yhteensoveltuvuutta. Sitä toimittavat myöhempien aikojen pyhät, jotka tahtovat keskustella uskostaan maailman uskonnollisen ajattelun laajempaa virtaa vasten ottaen huomioon ihmisyyden kokonaisuutena, sekä kasvattaa taiteellisia ja opillisia saavutuksia perustuen heidän kulttuuriperintöönsä. Lehti kannattaa monien näkökulmien esilletuloa, vaikka se yrittää varmistaa tarkan opillisen esityksen ja vastuuntuntoisen arvostelun. Ilmestyy neljännesvuosittain ja sisältää n. 200 sivua.

Osoite:
Dialogue
Box 20210
Shaker Heights, OHIO 44120
USA

Useita lehden vuosikertoja on vapaasti selattavissa Utahin yliopiston sivustolla.

Mikrokortteja lehden teksteillä voi tilata osoitteilla

University Microfilms International
300 N. Zeeeb Road, Ann Arbor
Michigan 48106-1346
USA
  University Microfilms International
18 Bedford Row
London, WC1R4EJ
England


Sunstone

SunstoneSunstone on uutis- ja erikoisartikkelilehti. Se keskittyy aikamme mormonien kokemuksiin, tutkimukseen, riidanalaisiin asioihin ja taiteeseen — johon sisältyy useita sarjakuvia tunnetuilta piirtäjiltä kuten Pat Bagley, Cal Grondahl ym. Sunstone on hyvänluontoinen, tasapainoinen lehti jonka kanssa on hyvä käpertyä nojatuoliin — se pitää lukijansa tietoisena viime hetken kehityksestä, virtauksista ja muiden julkaisujen ja liikkeiden tarjoamista lähteistä.

Uutisosasto jakautuu leikinlaskun tauottamiin otsikoihin, seurantaan, raportteihin puheista ja konferensseista, pikkuilmoituksiin henkilöistä, rajatapahtumista, säännölliseen BUY:n sekä muiden tiedotusvälineiden seurantaan ja Internet-uutisiin ja yhteyksiin mormoneille.

Kysymysten käsittelyosaso sisältää novelleja ja esseitä sekä myös historiallisten ja sosiologisten ja muiden kiinnostavien aiheiden käsittelyä viitteineen. Mukana on säännöllisesti ilmestyviä palstoja, vierailijoiden pääkirjoituksia, arvosteluja, kirjavihjeitä, runoutta, kirjeitä päätoimittajalle ym.

Kuuden numeron tilaus USA:n ulkopuolelle maksaa n. 50 dollaria. Vajaa satasivuinen lehti ilmestyy 4-5 kertaa vuodessa.

Menneitä numeroita voi lukea lehden sivustolla.

Osoite:
The Sunstone Foundation
343 N. Third West
Salt Lake City, UTAH 84103-1215
USA

Puh. (801) 355-5926
Palaute SunstoneUt@aol.com


Mormon History Association

Journal of Mormon Historyjulkaisee numeron kaksi kertaa vuodessa. Aikakauslehden nimi on Journal of Mormon History ja se sisältää n. 200 sivua.

Lehti julkistaa mormonien historiaa koskevan tieteellisen tutkimuksen tuloksia. Aiheistoon kuuluvat myös 19. ja 20. vuosisata, alueellinen ja paikallinen historia, naistutkimus sekä etnologia ja vähemmistöt. Lehden edustajat tarkastavat artikkelien oikeellisuuden, alkuperäisyyden ja kirjallisen laadun, ja toimituskunta kehottaa pikemminkin tulkitsevaan kuin pelkästään paljastavaan kirjoitukseen.

Viimeaikaiset artikkelit ovat käsitelleet sellaisia aiheita kuin Loganin temppeliä rakennettaessa syntyneet ammattiyhdistyskysymykset, maorimormonien tavat, naislähetyssaarnaajien kokemukset, mormonikirkkoon kuuluneen aseseppä Benjamin Winchesterin elämä, sekä erään kirkon asianajajan, Franklin Richardsin, lakiura.

Osoite:
The Mormon History Association
2470 North 1000 West
Layton, UTAH 84041-1236
USA

Puh. 801-773-4620, faksi 801-779-1348
Palaute suzfoster@bigplanet.com

Useita vuosikertoja selailtavissa Utahin yliopiston sivustolla.

 


 Etusivu | Sivun alkuun

 

 1998-07-11 — 2010-04-21